Program Apetit Festival

sobota 19.05.2012

Hudební podium

Cooking stage Plzeňského kraje

10:00 začátek festivalu 10:00 začátek festivalu
12:00 prezentace - vinařství Bukovský 10:20 kuchařská show - Hotelová škola Plzeň
12:20 prezentace - vinařství Krásná Hora 11:15 kuchařská show - Makro
13:00 koncert - Ocho Rios 12:00 kuchařská show - Zdeněk Pohlreich
14:10 degustační soutěž vín s panem starostou Jiřím Strobachem 13:00 kuchařská show - Zeke Sushi Bar
15:00 koncert - Hradišťan 14:00 finále soutěže "Vaříme s regionální potravinou"
16:10 prezentace - Bohemia Sekt 15:00 kuchařská show - Kalikovský Mlýn
16:30 prezentace vinařství Líbal 16:00 kuchařská show - Zdeňek Pohlreich
17:00 koncert - Blue Effect 17:00 kuchařská show - Angusfarm Soběsuky
18:10 prezentace - vinařství Galant 18:00 kuchařská show – Petr Koukolíček molekulární gastronomie
18:30 prezentace - vinařství Drmola 19:00 kuchařská show - Restaurace-menu.cz - Radek Jakubec, restaurace Metropolitan
18:45 koncert - Bára Zemanová & Band 20:00 Oldies diskotéka Luďka Jaroše
21:00 konec festivalu 21:00 konec festivalu

neděle 20.05.2012

Hudební podium

Cooking stage Plzeňského kraje

10:00 začátek festivalu 10:00 začátek festivalu
11:00 koncert - Slepá Kolej 11:00 kuchařská show - Glaister Chocholates
12:00 prezentace - Dům Vína 12:00 kuchařská show - Jaroslav Sapík
12:20 prezentace - vinařství Lípa 13:00 První Pivní Extraliga s Františkem Trantinou
13:00 koncert - Vladimír Mišík a čdg 13:35 Plzeň 2015 - pan Froyda, Food Art - Barbora Motlová a Štěpánka Bláhovcová, designové studio MonaLíza na grilu
14:10 prezentace - Likor - portské 14:00 barmanská show - Amigos Cocktail & Music Bar
15:00 koncert - Brutus 14:15 kuchařská show - Jan Horký – Farmářský obchod
16:30 prezentace - vinselekt Michlovský 15:00 kuchařská show - Pizzeria Gargáno
17:00 koncert - Cold Feet 16:00 kuchařská show - Jiří Babica
18:00 konec festivalu 17:00 vyhlášení vítězů soutěže Západočeská restaurace roku a Pivovar roku, předává pan starosta Miroslav Brabec a Jiří Strobach
18:00 konec festivalu


Festivalem Vás bude doprovázet moderátor Petr Vejvoda z radia Kiss Proton.

*změna programu vyhrazena

Kuchaři

Zdeněk Pohlreich

kuchar
www.zdenekpohlreich.cz

Menu 1:
- Carpaccio z červené řepy
- Tagliolini al limone s bazalkou
- Telecí játra na šalvěji
- Jahodový pudink

Menu 2:
- Čekankový salát s gorgonzolou
- Plněná kuřecí křidélka
- Flank Steak s omáčkou Bernaise
- Lívance s ovocem a pistáciemi

více informací
Narozen

1957

Vzdělání

SOU kuchařské, Praha
Hotelová škola, Praha
Institute of Business Studies, Praha

Praxe

od června 2008 – ristorante Divinis
od května 2007 hotely Imperial a Metropol, šéfkuchař
2004–2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance
2002–2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař
1998–2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař
1996–1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař
1993–1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef
1991–1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař
1990–1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař
1975–1989 různé hotely a restaurace, Praha

Ocenění

2000 vítěz President’s Award, Hong-Kong, Radisson SAS
2001 vítěz President’s Award, Cancún

Profesionální školení

Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie
Řeznický a pekařský kurz Gastronom school garden, Drážďany, Německo
Kurs čínské a thajské kuchyně DHP Culture, Šanghaj, Čína
LOTS training na Management School od Radisson SAS, Göteborg, Švédsko
2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP


Jiří Babica

kuchar
Menu:
- Nasigoreng - masovo rýžové smažené kuličky s omáčkou z kokosu a arašídů (Indonesie)
- Miebakso - nudlová polévka prodávaná na vozíkách na ulicích Indonesie (Indonesie)
- Asado steak z hovězího pupku politý zálivkou chimichuri s opečeným šťouchaným bramborem na špenátovém salátu (Argentina)
- Pečená jablka plněná ořechy a skořicí na karamelu (Rakousko, Česko)

Jaroslav Sapík

kuchar
Menu:
- Candát na račím ragú, toust.
- Hráškový krém, lanýžový toust s křepelčím vajíčkem.
- Kachní játra po židovsku.
- Uzený jazyk, křenová omáčka, bramborovo-petrželové pyré.


více informací

Jaroslava Sapíka si určitě pamatujete jako odborníka z kulinářské soutěže Na nože! Na TV Prima, kde dohlížel na přípravu českého menu a své vyhlášené přílohy - povidlových taštiček. Pochází z Moravy, kde se vždycky dobře jedlo a pilo.V gastronomii působili od 17. století jeho předci, v oboru a rodinné tradici pokračují i jeho děti. Sapíkovi vařili ve Vídni, Tyrolsku a také u předních šlechtických rodů. Jaroslav se vyučil v pražském hotelu Ambassador, kde pak čtrnáct let působil jako šéfkuchař. Vařil v zahraničí, zejména v Německu a Rakousku, ale také v luxusních hotelech ve Španělsku, Maďarsku, Anglii, Singapuru, Rusku a v Indii. S úspěchem se zúčastnil mnoha mezinárodních i domácích kulinářských soutěží. Vařil na Pražském hradě papeži, prezidentům, Alžbětě II., vloni sestavoval menu pro ples v Opeře, jako externí poradce pracuje pro Hrad dál. Řídí rodinný penzion a restauraci U Koně v Klokočné kousek od Prahy.


Petr Koukolíček – molekulární gastronomie

kuchar
www.molekularnicatering.cz

Menu:
- Campari orange  v kuličce
- Tomatové špagety s kostičkami balsamico octa a bazalky
- Fresh Fanta – karbonizovaný pomeranč s curcao kaviárem
- Nitro kapučíno připravené v tekutém dusíku -196°C


Radek Jakubec

kuchar
www.restaurace-menu.cz

Menu:
- Chřestový krém s bazalkovým olejem a glazurovanou limetkou
- Chřestový salátek s čekankou a vinaigrettem z piniových oříšků a estragonu
- Steak z lososa na bílém a zeleném chřestu s holandskou omáčkou a pažitkou

foto foto foto









více informací
Praxe

Šéfkuchař společnosti Metropolitan group – Restaurace Metropolitan Bistro
Riverside restaurant, CompleatAnglerhotel , Marlow-England
Restaurant Ada, Cafe Ria – hotel Hoffmeister, Praha 1
Restaurant Flambée, Praha 1

Odborné stáže

Maze by GordonRamsay,
Bocuse Restaurant, Lion, Francie
Hotel Intercontinental,
Francouzská restaurace v Obecním domě,
Restaurant Square.


Jaroslav Černý, Miroslav Kleňha

kuchar
www.angus-farm.cz

Menu:
Salát z lučních bylin s grilovanými dršťkami a nakládaným kozím sýrem
Steak „karabáček“ s máslovou cizrnou, hlívou ústřičnou a bylinkovým vinagretem

více informací

Jaroslav Černý

Narozen

1975

Vzdělání

hotelová škola Poděbrady

Praxe

od října 2007: Angusfarm Soběsuky – šéfkuchař

2004 – 2007 Hotel Starosedlský Hrádek****, vedoucí stravovacího úseku
2003 - 2004 Restaurace Clementinum, Praha 1, šéfkuchař
1999 - 2003 Hotel Starosedlský Hrádek**** , šéfkuchař
1997 - 1999 Hotel Měřín*** VLRZ, kuchař – vedoucí směny
1996 - 1997 Hotel Špičák*** Železná Ruda , číšník, kuchař
1994 - 1994 restaurace Pod Václavem – Rakovník , kuchař

Školení a kurzy:
- kulinářská akademie
- pracovní stáž v Moskvě (2001)
- kurz studené kuchyně

Miroslav Kleňha

Narozen

1971

Vzdělání

Střední odborné učiliště „ zaměření kuchař – číšník “ – Praha

Praxe

2008 - 2011 Zámek Jemniště ****Food &Beverage manager (šéfkuchař)
2005 - 2008 Hotel Nautilus **** Tábor - šéfkuchař
2003 - 2005 Konopiště Restaurace*** Stará Myslivna - šéfkuchař
1996 - 2003 Benešov Restaurace**** U Zvonice – šéfkuchař
1993 - 1996 Praha Malostranská Beseda***– šéfkuchař
1989 - 1993 Benešov Motel Konopiště**** - vedoucí směny
1989 - 1989 Ministerstvo zahraničního obchodu- vedoucí směny
1988 - 1989 Club Hotel Průhonice***– kuchař


Ladislav Dospíšil

kuchar
www.kalikovskymlyn.cz 

Menu:
bude doplněno

více informací
Narozen

1977

Vzdělání

1998- Hotelová škola v Plzni

Praxe

Restaurace v plzeňském kraji a v horských hotelích na Šumavě


Marek Hora

kuchar
www.zekesushi.cz

Zeke se bude letos presentovat soutěží v sushi:
Z obecenstva moderátor vybere 4 „dobrovolníky“, kterým v krátké jednoduché instruktáži ukážeme, jak připravit 2 jednoduché rolky, tzv. makizushi a to oshinko maki – rolku s nakládanou japonskou ředkví a Kalifornia maki, rolku s krevetami, okurkou, avokádem a japonskou majonézou, obalenou v kaviáru z létající ryby.
Po instruktáži proběhne soutěž, jejíž vítěz obdrží jako výhru večeři pro 2 osoby v restauraci Zeke sushi s osobní prezentací šéfkuchaře.


více informací
Narozen

1976

Vzdělání

SŠ Gastronomická, Vrbova 1233, 147 00 Praha (maturita)
SOU stravování U Krbu 521, Praha 10 (výuční list)

Praxe

2/2012 – ZEKE sushi bar, Plzeň – manager restaurace
2007 – 2011 - Japonská restaurace Miyabi,od Března 2008 šéfkuchař
2004 – 2006 - Japonská Restaurace Samurai (šéfkuchař)
2004 - Japonská restaurace Moshi Moshi, Brighton, Velká Británie
2003 - Japonská restaurace Sakaezushi, Japonsko
2002 - Japonská restaurace Sakaezushi, Japonsko
1995 - 2003 - Japonská restaurace Miyabi (od roku Září 2000 šéfkuchař)
1993 - 1994 - Americká restaurace CHICAGO

2012/3 – šéfkuchař celojaponské sushi asociace
2011/4 – Poradce celojaponské sushi asociace
2010 – lektor Pražského kulinářského institutu (www.prakul.cz)
2009/11 – mezinárodní soutěž Seven Sushi Samurai, Londýn U.K.
2009/4 – mezinárodní soutěž World Sushi Stadium – Shizuoka , Japan (2. místo)
2009/2 - Sirha exhibition – asistent japonského šéfkuchaře (Lyon, France)
Osvědčení

Certifikát Japonsko
Osvědčení HACCP
Certifikát Kulinářské Akademie

Profesionální školení

1991 - 1994 - Professional School of Gastronomy, Prague
1993 - 1994 - American restaurant Chicago, Prague
1995 - 2003 - Japanese restaurant Miyabi, Prague
2001 - 2003 - Secondary School of Gastronomy and Hotel Industry, Prague
2002 - 2 months practice in Sakae zushi, Chiba, Japan
2003 - 3 months practice in Sakae zushi, Chiba, Japan
2004 - 2006 - Japanese restaurant Samurai executive chef, Prague
2004 - 2 months practice in Jap.restaurant Moshi Moshi, Brighton, U.K.
2007 – 2011/11 - Japanese restaurant Miyabi – executive chef, Prague
2012/2 - up to present day – ZEKE Sushi bar - manager

2009/2 - Sirha exhibition – asistent Head japanese chef (Lyon, France)
2009/4 - World Sushi Stadium – Shizuoka , Japan (2nd place)
2009/11 – Seven Sushi Samurai, London U.K.
2010 – instructor of Prague Culinari institute (www.prakul.cz)
2011/4 – advisitor of All Japan Sushi Association – World sushi skills institute
2012/3 - All Japan Sushi Association – head chef


Martin Havlík

kuchar
www.hotelovka.pilsedu.cz

Menu:
- farmářské kuře
- klatovský kapr


více informací
Narozen

1979

Vzdělání

ISŠG, sady 5. května Plzeň
ISŠ Klatovy
Západočeská univerzita – fakulta pedagogická

Praxe

Hotel Roudná ***, Plzeň
hotel Kaiserhof ****, Německo
Quatro spol. s r. o., provoz občerstvení, Plzeň
Levora – catering servis
Restaurace Český dvůr, Starý Plzenec, česká kuchyně
Hotel Hájek***, Šťáhlavy, zástupce šéfkuchaře
Potrefená Husa, Plzeň, kuchař
Sky Bar Café, Plzeň, šéfkuchař
Restaurace Bohemia, Plzeň, šéfkuchař
Měšťanská beseda, Plzeň, catering servis, šéfkuchař
Hotelová škola, Plzeň, U Borského parku, učitel odborných předmětů

Profesní aktivity a ocenění

člen představenstva, Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočky Šumava
držitel bronzové medaile M. D. Rettigové
Gastro-konzultant - vývoj receptur, testování nových výrobků, food styling - pro:
PRIBINA Přibyslav s. r. o. – Svět sýrů
COUNRTY LIFE – velkoobchod biopotravin
VITANA food service,
COOP – Svaz českých a moravských spotřebních družstev


Jitka Ulihrachova, František Lorenc, Lubomír Brázda

kuchar
www.makro.cz

Menu:

- Příprava a ochutnávka Ceviche z norského lososa a citrusových plodů
- Pomalu pečené kukuřičné kuřecí supreme , čerstvé špecle a italská slanina
- Příprava a ochutnávka klasické pařížské šlehačky s macerovanými třešněmi

foto foto foto

více informací

Představujeme šéfkuchařku HoReCa týmu MAKRO
Od loňského roku zastává ve společnosti MAKRO pozici šéfkuchařky a advisora oddělení HoReCa, které má na starosti zákazníky z oblasti gastronomie, zkušená profesionálka Jitka Ulihrachová. Její hlavní náplní je realizace kulinářských kurzů, školení a poskytování odborného poradenství, dále se věnuje sestavování receptů. Svou kariéru začala Jitka Ulihrachová jako cukrářka v hotelu Alcron a od roku 1983 pracovala v hotelu InterContinental Praha jako mistrová odborného výcviku kuchařských učňů Střediska praktického vyučování. Pod jejím vedením se reprezentanti SPV účastnili gastronomických soutěží (Gastrojunior, Kuchař roku), kde pravidelně obsazovali přední příčky. Mnoho jejích žáků dnes zastává pozice šéfkuchařů v prestižních provozech, např. Jan Pípal, hotel Sheraton, Tomáš Kněž, O2 Arena, Jan Davídek, Unilever Food Solution, a v neposlední řadě mediálně známý „kluk v akci“ Filip Sajler, chef de cuisine ve společnosti Perfect catering. V roce 2008 získala Jitka Ulihrachová od Asociace kuchařů a cukrářů ČR čestné uznání za svůj přínos české gastronomii. Ve volném čase ráda sportuje, má ráda psy a pěstuje bylinky.


Lucie Glaister – CHOCOLATIER

kuchar
www.glaisterschocolates.com

Menu:

- Kuřecí prsa s harisou z červené papriky, chilli a 100% čokolády


Jan Horký – farmářský obchod

kapitán Národního kuchařského týmu ČR, kuchař roku 2008


www.farmarsky-obchod.cz

Menu:

- Jídlo z blízka (vaříme z potravin Farmářského obchodu)
- Pečená kuřecí prsa na másle, zauzené kuřecí stehno na grilu, krém z česneku a brambor, opečená ředkvička


více informací
Narozen

1981 v Českých Budějovicích

Vzdělání

Škola hotelnictví a gastronomie hotelu International v Praze

Praxe

restaurace Rybí trh
restaurace Flambée
restaurace Červená tabulka
francouzská restaurace v Obecním domě.
V učení-hotel Corinthia Towers
hotel International později Holiday Inn.

Pracovní zkušenosti

1999 - zástupcem šéfkuchaře v restauraci Rybí trh. Zde
2003 - restaurace Flambée
2003 - šéfkuchař restaurace "Červená tabulka".
2006 - zástupce šéfkuchaře "Francouzské a plzeňské restaurace v Obecním domě"
2007- šéfkuchař restaurace Zlatá Praha


8 let členem Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR
členem Asociace kuchařů a cukrářů ČR
asistent lektora Kulinářské akademie v České republice

Profesní úspěchy

2002 - Účast na Expo Gast Luxembourg, bronzová a stříbrná medaile
2003 - Účast na mistrovství světa va Skotsku, dvě stříbrné medaile
2004 - Ocenění Magdaleny Dobromily Retigové za zásluhy pro gatsronomii.(Bronzové)
2004 - Účast s juniorským národním týmem na kuchařské olympiádě v německém Erfurtu, dvě stříbrné medaile
2005 - přestup do Seniorského národního týmu
2005 - Účast na mistrovství světa ve Skotsku, dvě stříbrné medaile
2005 - Účast na mistrovství světa v Basileji s národním týmem, Stříbrná medaile
2006 - Kuchař roku ČR 3. místo v kategorii senior
2006 - Účast na Culinary Chalenge v Singapuru s národním týmem, Stříbrná medaile
2007 - Stříbrná medaile z mistrovství světa v Chicagu
2008 - Zlatá a stříbrná medaile ve světovém poháru na Kypru
2008 - Titiul Kuchař roku 2008
2008 - IKA Erfurt, stříbrná medaile 2x, bronzová medaile 2x
2009 - kapitán národního týmu2009-Stáž v hotelu Hyatt „Hong Kong“
2009 - Kapitán Národního týmu české republiky
2010-stříbrná a bronzová medaile FHA culinary chalenge Singapore
2010-President Obama a 12 presidentů večeře příprava na americké ambasádě, menu vybrané ze Zlaté Prahy alacarte. Byl jsem osloven abych připravil se svým týmem večeři na americké ambasádě a pokrmy byly vybrané z mého menu na Zlaté Praze.
2011 - Učastník dvoučlenného týmu ve francouzském Lionu na soutěži Bocuse ď Or


Antonio Taraborelli

kuchar
www.pizzeria-gargano.cz

Menu:

- Risotto con gorgonzola, zucchine e gamberi
 (Rizotto s gorgonzola, cukety a krevety)
- Tagliatelle allo zafferano con spek tirolese e rucola
 (Tagliatelle na šafranu s tyrolskym špekem a rukolou)
- Spagetti aglio olio e peperoncino con pomodori secchi
 (Spagetti aglio olio pikantní se sušenymi rajčaty)

foto foto foto