07.05.2012 | Lucie Glaister – čokoláda jako životní poslání

Lucie Glaister si pro Apetit festival připravila skutečnou lahůdku. Kořenit pokrmy můžete vším možným, ale slyšeli jste, že je možné používat k dochucení pokrmů také kakao a čokoládu? Právě takové menu můžete na Apetit festivalu ochutnat.

 

 

 

Jako různé druhy kávy i kakao má své odrůdy a po upražení lze rozeznat různé chuťově profily. Do slaných pokrmů se používá podobně jako sůl nebo pepř, zaleží na osobni preferenci. Každopádně dokáže příjemně podtrhnout a zvýraznit chuť pokrmu,“ informuje Lucie Glaister. Na Apetit festivalu budete mít příležitost si vychutnat menu sestavené na základě sezónních ingrediencí. Vzhledem k blížícímu se létu půjde o menu svěží a velmi lahodné!

 

Celoročně se Lucie Glaister věnuje výrobě pravé delikatesy – lanýžů z různých druhů čokolády a dalších přísad, jako jsou například chilli papričky, výtažky pražené kávy té nejvyšší kvality, extraktu ze zeleného čaje, kakaových bobů, nebo třeba zázvoru. Lucie Glaister přiznává, že její profese je pro ní pravou posedlostí a posláním.  Když jsem poprvé vyrobila lanýže ze 100% kakaa, té nejtučnější smetany a třtinového cukru, při prvním ochutnáni jsem věděla, ze si tuto explosi chuti nemohu nechat jen pro sebe,“ říká Lucie Glaister. Ochutnat můžete právě na Apetit festivalu.

  

 

Lucie Glaister

www.glaisterschocolates.com

 

Zpět