Program Apetit Festival

Sobota 28.5.2011

10:30 kuchařská show – Šárka Havlíčková "plzeň 2015" a Martin Kotek restaurace "U Salzmannů"
11:15 kuchařská show - Ladislav Dospíšil - restaurace Kalikovský Mlýn
12:00 kuchařská show - Zdeňek Pohlreich
13:00 kuchařská show - Mgr. Miroslav Brabec (starosta UMO1)
13:30 kuchařská show - Michal Sidorjak - Zeke Sushi Bar
14:15 sládek roku 2010 - Oldřich Záruba - přednáška o tradičním vaření piva - pivovar Chotěboř
14:40 barmanská show Martin Vogetanz (Barman roku 2009)
15:00 kuchařská show Petr Cuřín - Sunlight restaurant - angelo hotel Plzeň
16:00 kuchařská show - Zdeňek Pohlreich
17:00 kuchařská show - Dušan Votava - restaurace "Ve Skále" a Pavel Čečil Restaurace Stará sladovna
18:00 koncert skupiny Mrakoplaš - Praha
19:00 oldies diskoteka Luďka Jaroše
20:00 koncert skupiny Different D.I.S.C.O - Plzeň
21:00 konec

Neděle 29.5.2011

10:30 kuchařská show Tomáš Popp - Anděl vegetarian restaurant
11:15 kuchařská show - Martin Havlík - PI.JEZ.PI
12:00 kuchařská show - Robert Zatloukal - vítěz soutěže TV Prima "Na nože"
13:00 kuchařská show - Miroslav Brouček - Restaurante Bar de Tapas El Cid
13:45 kuchařská show - Luboš Loose - restaurace Na Spilce
14:30 kuchařská show - Ivan Vodochodský
15:30 barmanská show Martin Vogetanz (Barman roku 2009)
15:45 kuchařská show - Siniša Laketić - restaurant Rango
16:30 koncert Jaroslava Uhlíře
17:30 vyhlášení restaurace a pivovaru roku 2011 cenu předává p. Strobach (starosta UMO3)
18:00 slavnostní ukončení
 

Festivalem Vás bude doprovázet moderátor Petr Vejvoda alias Vejvoďák z radia Kiss Proton.

*změna programu vyhrazena

Kuchaři

Zdeněk Pohlreich

kuchar Menu 1
- Sardinky s citronovým confitem
- Kuřecí játra se salátem a ztraceným vejcem
- Nadívaná křepelka hroznovým vínem
- Crepes suzette
Menu 2
- Milionářský salát z kachních jater a drštek
- Smažená žabí stehýnka s pivní omáčkou a čočkou
- Kachní prsa z Bresse s balsamicovým glazé
- Jablečný koláč
více informací
Narozen

1957

Vzdělání

SOU kuchařské, Praha
Hotelová škola, Praha
Institute of Business Studies, Praha

Praxe

od června 2008 – ristorante Divinis
od května 2007 hotely Imperial a Metropol, šéfkuchař
2004–2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance
2002–2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař
1998–2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař
1996–1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař
1993–1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef
1991–1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař
1990–1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař
1975–1989 různé hotely a restaurace, Praha

Ocenění

2000 vítěz President’s Award, Hong-Kong, Radisson SAS
2001 vítěz President’s Award, Cancún

Profesionální školení

Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie
Řeznický a pekařský kurz Gastronom school garden, Drážďany, Německo
Kurs čínské a thajské kuchyně DHP Culture, Šanghaj, Čína
LOTS training na Management School od Radisson SAS, Göteborg, Švédsko
2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP


Ivan Vodochodský

kuchar Menu
- Chřest – chřestový krém
- Vejce – omeleta se sýrem a míchaná vajíčka
- Špagety Carbonara – správná příprava
- Jak na steak – správná příprava steaku z méně známého masa

více informací
Narozen

1963

Vzdělání

Vyučený kuchař, absolvent hotelové školy.

Info

Uznávaný odborník v oblasti gastronomie.
Populární kuchař, herec, moderátor.
Pro klienty pořádá kurzy vaření, gastronomické zájezdy a kuchařské exhibice.

Ukáže nejčastější chyby v případě jednoduchých jídel a názorně předvede správný postup, AKTIVNĚ SE ÚČASTNÍ VYBRANÍ NÁVŠTĚVNÍCI.


Robert Zatloukal

kuchar Menu
- Restované kalamáry s černými olivami a česnekem
- Špagety "ala gitare" s pražskou šunkou a chřestem
- Humří raviola s rajčaty San-marzano
- Lanýžový dort z Belgické čokolády a pěnou z lesního ovoce.

více informací
Narozen

1973

Vzdělání

SOU Jeseník- kuchař, číšník

Praxe

Hotel Grand, Šumperk (2 roky)
Restaurace Portofino, SRN (5let)
Hotel Mirattel, SRN (5 let)- pozice zástupce šéfkuchaře
Restaurace Ambiente Pasta Fresca, Praha (7 let) - pozice zástupce šéfkuchaře

Ocenění

3.místo na kuchařské olympiádě v německém
Elfurtu s Nowaco týmem
Vítěz pořadu ,, NA NOŽE,, Zdeňka Pohlreicha
Kurzy v kuchařské škole AMBIENTE
Kuchařská stáž v italském CESANATICU
Kurzy v gastrostudio NOWACO
Kuchařské kurzy v PRAŽSKÉM KULINÁŘSKÉM INSTITUTU


Luboš Loose

kuchar Restaurace Na Spilce

Menu:
- Černé ragú mistra Kellyho

www.naspilce.com


více informací
Narozen

1957

Vzdělání

Střední odborné Plzeň

Praxe

Slovanská Beseda zástupce šéfkuchaře
šéfkuchař v restauraci Na Spilce

Ocenění

v roce 1998 šéfkuchař oceněné Restaurace roku
šéfkuchař restaurace oceněné Chef d´chef

Profesionální školení

kuchař specialista Karlovy Vary 1987
thajská kuchyně 1999 - certifikát
indická kuchyně 1999 - certifikát


Miroslav Brouček

kuchar Bar de Tapas el Cid
Menu
- Paella Mixtas s mořskými plody a kuřecím masem.

www.elcid.cz

více informací
Narozen

1977

Vzdělání

SOU v Brániku, Praha
Vysoká hotelová škola v Praze 8, Praha - studuji

Praxe

Restaurante, Bar de Tapas el Cid – šéfkuchař a vedoucí restaurace
různé restaurace např. Gargoyle´s, Planet Hollywood, Alexander´s,
Privilege, Shell Beach – kuchař, šéfkuchař – Praha, Sydney
stáže v zahraničí – Francie, Španělsko, Thajsko, Indie, Austrálie ...


Petr Cuřín

kuchar Sunlight restaurant

Menu:
Steak z lososa s bylinkami a čerstvým špenátem na šalotce, bramborové pyré, citronová omáčka

www.angelo-pilsen.cz

více informací
Narozen

1978

Vzdělání

SOÚ Komenského, Písek (obor: Kuchař)

Praxe

2002 - 2004 Hofbraustuberl, Garmisch - Partenkirchen, Německo, šéfkuchař
2005 - 2007 Hotel Renaissance, Praha, kuchař - demi-chef
2007 - 2008 Gordon Ramsay - restaurace Maze, Praha, Chef de partie
2008 - 2011 Aquapalace Hotel, Praha, Executive Chef - Sous chef
2011 - angelo Hotel Pilsen


Siniša Laketić

kuchar restaurant Rango
www.rango.cz

více informací
Narozen

1971

Vzdělání

Hotelová škola Banja Luka, Jugoslávie

Praxe

Kuchař Villa Alhambra Malý Lošinj, Chorvatsko
Ristorante Italia, Německo
Hotel Valdaliso, Rovinj, Chorvatsko
Ristorante Kogo, Praha
Restaurant Rango, Plzeň, šéfkuchař


Martin Havlík

kuchar PI.JEZ.PI
www.janakbros.cz/pijezpi

více informací
Narozen

1979

Vzdělání

ISŠG, sady 5. května Plzeň

Praxe

Hotel Roudná ***, středomořská kuchyně pod vedením jugoslávských šéfkuchařů, zpracování celých kusů telecího a zvěře, ryb, mořských plodů,
Kaiserhof ****, Műllheim, Německo
Restaurace Český dvůr, Starý Plzenec, česká kuchyně samostatný kuchař
Hotel Hájek***, Šťáhlavice, catering, samostatný kuchař, poslední rok zástupce šéfkuchaře
Janák Bros, spol. s r. o. , provoz restaurací a catering Plzeň, kuchař předák, Potrefená Husa
Janák Bros, spol. s r. o., provoz restaurací, kaváren a catering,
Sky Bar Café, výroba domácích dortů, studená kuchyně, snack, sushi,
Janák Bros, spol. s r. o., šéfkuchař Restaurace Bohemia a Sky Bar Café
současnost - Janák Bros, spol. s r. o., executive chef / catering, provoz Měšťanská beseda, Plzeň


Michal Sidorjak

kuchar Zeke sushi bar
Menu:
-sashimi
-californiamaki, shiitakemaki
-ibodai nigiri, sake nigiri, maguro nigiri, tamago nigiri
-yaki maguro to wakame sarada - steak z tuňáka s wakame salátem

www.zekesushi.cz

více informací
Narozen

1983

Vzdělání

SOU Jeřabinova, Rokycany obor kuchař
SOU Jeřabinova, Rokycany -nástavbové studium (Podnikání v oborech obchodu a služeb)

Praxe

Pizzerie Solní -kuchař
restaurace Boulevard Smetanka -kuchař
CVJ -kuchař
restaurace U Dipoldů -kuchař
Zeke sushi bar - kuchař


Ladislav Dospíšil

kuchar Kalikovský Mlýn

Menu:

- filet ze pstruha lososovitého na čerstvých bylinkách s čerstvým listovým špenátem a piniovými oříšky

www.kalikovskymlyn.cz


více informací
Narozen

1977

Vzdělán

1998- Hotelová škola v Plzni

Praxe

Restaurace v plzeňském kraji a v horských hotelích na Šumavě


Dušan Votava

kuchar Restaurace Ve Skále
www.chodovar.cz

více informací
Narozen

1971

Vzdělání

SOU kuchař

Praxe

Hotel Stavbař Stachy-2roky
Na vavřinečku Domažlice-4roky
Fischhaus Herten Dortmund-1 rok
Restaurace Ve skále-10let


Pavel Čečil

Restaurace Stará sladovna
www.chodovar.cz

více informací
Narozen

1960

Vzdělání

SOU kuchař, kuchař specialista

Praxe

Interhotely Karlovy Vary-12 let
Hotel Koliba Mar. Lázně-3roky
Hotel Neualbenreuth-5let
Hotel Belveder Mar. Lázně-5let
Restaurace Stará sladovna-3roky


Menu:
- Krůtí játra restovaná na černém pivě podávaná na lůžku frissé salátu a bílou bagetou
- Grilovaný vepřový kotlet s tymiánem plněný rozinkami, pečené rajské jablko plněné Gorgonzolou, zázvorový brambor
- Palačinka s pivním džemem podávaná s hruškou marinovanou v Pravé chodské pivovici


Tomáš Popp

kuchar Anděl Vegetarian Restaurant
www.andelcafe.cz

více informací
Narozen

1978

Vzdělání

Vyučen v oboru kuchař – Plzeň
Nástavbové studium v oboru kuchař - Plzeň

Praxe

Gastrokonzultant
Konzultant pro lokální a regionálních potraviny, biopotraviny
Koordinátor Plzeňských farmářských trhů
Koordinátor Biodožínek v Plzni a kurzů vaření z biopotravin
Více než 15 let praxe v sektoru vegetariánské gastronomie
Externí redaktor časopisu Gastro Plus
Profesionální školení
Aktivní člen Asociace kuchařů a cukrářů
Klasická francouzská gastronomie
Moderní prezentace bufetu
Příprava tradičních japonských pokrmů
Prodej ze dvora, Biosummit, Bioakademie

Šárka Havlíčková



www.plzen2015.eu

Martin Kotek

Restaurace a pension u Salzmannů
www.usalzmannu.com

více informací
Narozen

1982

Vzdělání

vyučen v oboru

Praxe

10 let v plzeňských restauracích
2010 - 2011 šéfkuchař v restauraci u Salzamannů

Profesionální školení
odborný gastronomický seminář s Robertem Zatloukalem
odborný gastronomický seminář s Romanem Paulusem